Grad Koprivnica u suradnji s Komunalcem najavio paket mjera za pomoć pogođenima korinakrizom

Grad Koprivnica u suradnji s Komunalcem najavio paket mjera za pomoć pogođenima korinakrizom

U petak je gradonačelnik Mišel Jakšić s Natašom Tetec, predsjednicom uprave Komunalca, održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio paket mjera koje je pripremio Grad Koprivnica zajedno s gradskim tvrtkama, a koje su usmjerene prema onima koji su pogođeni koronakrizom i mjerama suzbijanja pandemije.

– Donijeli smo prvi paket mjera koji u provedbu kreće odmah. Ukidamo porez na potrošnju, a to će ići kao sastavni dio proračuna za 2021. godinu. Ukidamo komunalnu naknadu za zatvorene djelatnosti i zajedno s Komunalcem ukidamo naplatu odvoza otpada svim zatvorenim djelatnostima, a u dogovoru s Koprivničkim vodama ukidamo fiksnu cijenu vode svim djelatnostima. Na gradskoj tržnici cijenu najma zakupcima smanjit ćemo za 50 posto – najavio je gradonačelnik Jakšić i dodao kako se radi o prvom paketu, dok će se dodatne mjere donositi kad će to biti potrebno.

I Grad Koprivnica i Komunalac prate razvoj situacije te će prema tome kreirati nove mjere.

– Bit ćemo spremni pomoći i ljudima koji ostanu bez posla, spremamo i pomoć OPG-ovima, no molimo za strpljenje jer čekamo upute nacionalnog Stožera – zaključio je gradonačelnik Jakšić.