Na Gradskoj tržnici uručeni certifikati u sklopu projekta “Certificirana seljačka tržnica“

Na Gradskoj tržnici uručeni certifikati u sklopu projekta “Certificirana seljačka tržnica“

Gradska tržnica Koprivnica u suradnji sa Udrugom hrvatskih tržnica, Gradom Koprivnica i Poljoprivrednom savjetodavnom službom, već devetu godinu za redom provodi projekt „Certificirane seljačke tržnice“. Prva dodjela provedena je 2013. godine kada je certifikat dobilo 26 poljoprivrednih proizvođača. Ove godine je 42 proizvođača steklo uvjete za dobivanje certifikata.

Voditeljica gradske tržnice, Mirjana Smolek – Potočnik osobno je uručila svakom obiteljskom gospodarstvu zasluženi certifikat, unificirane pregače i majice te se zahvalila na dosadašnjoj suradnji.

Navedeni projekt je 2006. godine započela Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara. Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Građanima Koprivnice je već dobro poznato da su certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i certifikatom.

Cilj tog projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

CERTIFICIRANI PROIZVOĐAČI U 2021. GODINI