Komunalac sudjelovao u projektu besplatnih bilježnica i radnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolce ‘Veselo u školu’

Komunalac sudjelovao u projektu besplatnih bilježnica i radnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolce ‘Veselo u školu’

Na današnjoj konferenciji za medije koja se uoči početka nove škole godine održala u novoj sportskoj dvorani „Vinko Zember“, Osnovne škole Đuro Ester, predstavljen je projekt ‘Veselo u školu’, a na predstavljanju je sudjelovala, Dubravka Horvat i Goran Međurečan, članovi Uprave Komunalca.

Unazad 15 godina Grad Koprivnica osigurava besplatne školske bilježnice za sve učenike gradskih osnovnih škola uz pomoć sponzora i partnera. I ove godine osigurane su besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2434 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu će imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda 19 bilježnica. Ukupno je tiskano 42.460 bilježnica.

Jedan od već dobro poznatih sponzora od početka ovog projekta  je i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koje svake godine iznova pokazuje koliko je važno ulaganje u obrazovanje mladih.

Ove godine grafička rješenja za bilježnice Komunalca izradila je umjetnica Andreja Živko. Vizuali su edukativnog dizajna, pa se tako jedan odnosi na Bazene Cerine kojima školarce podsjećamo na važnost bavljenja sportskim aktivnostima.

Drugi je dizajn vezan uz razvrstavanje otpada pri čemu naš Mirko Reciklirko na prihvatljiv način prikazuje osnove razvrstavanja otpada. Kroz ovu edukativnu priču, želimo da naši mlađi sugrađani steknu osnovna znanja o odlaganju otpada i pojačaju svijest i brigu o okolišu.