BicKo sustav kreće u novu sezonu

BicKo sustav kreće u novu sezonu

Obavještavamo cijenjene korisnike naših usluga da će BicKo sustav biti ponovno dostupan za uporabu od 28. ožujka 2022. godine. Postojećim korisnicima ugovor se automatski produžuje te se aktiviraju postojeće kartice.

U zimskom periodu kada sustav nije bio u pogonu radi nepovoljnih vremenskih uvjeta, otklonili smo sve uočene nedostatke te pripremili sustav za novu sezonu.

BicKo sustav je prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici. Svi registrirani korisnici mogu iznajmljivati bicikle i putem pametnog telefona – skeniranjem QR kodova s košarice bicikla. Korisnik pristupa punktu s biciklima i nakon prijave u sustav preuzima željeni bicikl te kreće na vožnju. Po isteku vremena najma, bicikl vraća na punkt operatera, a sustav sam očitava parametre o korištenju.

Uvjet za korištenje sustava je registracija korisnika. Nakon registracije na web aplikaciji Go2bike.hr potrebno je na info pultu Komunalaca, Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica sklopiti ugovor o posudbi. Po sklapanju ugovora sa Operatorom korisniku se omogućuje najam putem osobnog korisničkog računa, korištenjem pametnog telefona ili starim načinom, pomoću RFID kartice.

BicKo sustav se može koristiti besplatno, svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u vremenu od 06.00 do 22.00 sata.