Edukativnom šetnjom obilježili Svjetski dan šuma

Edukativnom šetnjom obilježili Svjetski dan šuma

Svake godine 21. ožujka ne samo da je prvi dan proljeća već se taj datum obilježava kao Svjetski dan šuma. Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma, Komunalac je u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije organizirao edukativnu šetnju šumom u Crnoj gori u kojoj je sudjelovao 3.d iz OŠ Braća Radić u pratnji učiteljice Renate Blažinec i pedagoginje Lucije Hajduković.

Edukativnu šetnju vodile su Marija Sivonjić i Marta Lenac ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, te Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture iz Komunalca.

Učenici su prilikom šetnje pokazali svoje znanje iz prirode te su imali priliku naučiti koje sve vrste stabala i proljetnica stanuju u ovoj šumi s naglaskom na posebne i zaštićene vrste. Prilikom šetnje učenicima je podijeljen plastelin s kojim su uzimali otisak kore stabla. Naučili su prepoznati vrstu i oblik lista te saznali nešto novo o šumskim plodovima, biljkama i vrstama životinja koje žive u šumi.

Ovom edukativnom šetnjom naglašena je važnost šuma i šumskih ekosustava s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanjem okoliša počevši od najmlađih.