Umirovljenici iz Kluba “Volonter penzioner” uživali u vožnji BusKom

Umirovljenici iz Kluba “Volonter penzioner” uživali u vožnji BusKom

Koprivnički BusKo danas je poslužio kao prijevoz umirovljenicima iz Kluba “Volonter penzioner” kojemu je osnivač Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Umirovljenicima je cijeli sustav javnog besplatnog prijevoza električnim vozilom objasnio Robert Gadanec, voditelj javnog parkinga i prijevoza. Kako bi našim građanima osigurali kvalitetniji javni prijevoz i još bolju povezanost naselja unutar grada i prigradskih naselja, uvela se nova vozna linija još 2019 godine, a vozač Gordan Štimec provozao je naše goste upravo tom linijom od bolnice do Supernove, Starigrada, Draganovca, Vinice pa natrag do bolnice.

Već svima poznati BusKo koji prometuje od rujna 2018. godine na postojećim linijama vozi redovito te se sve više pokazuje kao pun pogodak s obzirom na to da ga koristi velik broj građana.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi koriste postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

Električni autobusi ne zagađuju okoliš i ne proizvode buku te predstavljaju najnoviji korak u razvoju čistog, štedljivog i energetski efikasnog prijevoza.