Podijeljeni certifikati trgovcima Gradske tržnice u Koprivnici

Podijeljeni certifikati trgovcima Gradske tržnice u Koprivnici

Gradska tržnica Koprivnica u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Koprivnicom već desetu godinu provodi projekt „Certificirane seljačke tržnice“. Prva dodjela provedena je 2013. godine kada je certifikat dobilo 26 poljoprivrednih proizvođača. Ove godine certifikat je dobilo 56 proizvođača. Podjela certifikata održana je u utorak, 14. lipnja na Gradskoj tržnici.

Ovom certifikacijom su od nelojalne konkurencije zaštićeni proizvođači koji nude svoje domaće proizvode, a važno je za napomenuti da su zaštićeni i naši građani koji dolazi na tržnici, jer zahvaljujući certifikatu znaju da kupuju kvalitetne proizvode koji su proizvedeni na našem području pod određenim uvjetima – kazala je Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca Koprivnica.

Ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac podjeli je prisutna bila i Nataša Tetec, predsjednica Uprave dok je ispred Grada Koprivnice prisutna bila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Ovo je prilika da ljudima odamo priznanje i zahvalimo im za sav trud i težak rad koji obavljaju svaki dan na svojim poljima, u staklenicima i plastenicima te da kupcima omogućimo kupnju kvalitetnih proizvoda, odnosno da ukažemo na to da ono što kupuju na tržnici je najkvalitetniji proizvod koji mogu kupiti – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika te čestitala svima koji su certifikat dobili.

Jedna od dobitnica certifikata je i Josipa Jagustin čija obitelj kroz svoj OPG već godinama prodaje na tržnici.

U ponudi imamo puno vrsta povrća i bobičastog voća. Sve poslove obavljamo obiteljski, teško je ali radimo sa srcem. Cijene, bez obzira na sve nismo dizali – kazala je Josipa i kupcima poručila da biraju domaće proizvode od domaćih proizvođača.

Ovim projektom proizvođači koji svoje proizvode prodaju na tržnici u Koprivnici dobili su oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“.

Navedeni projekt je 2006. godine započela Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara. Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Građanima Koprivnice je već dobro poznato da su certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i certifikatom.