Učenici PŠ Starigrad napravili najbolji video, Komunalac ih nagradio poklonima i posjetom Kompostani

Učenici PŠ Starigrad napravili najbolji video, Komunalac ih nagradio poklonima i posjetom Kompostani

Učenici četvrtog razreda Područne škole Starigrad sa svojom učiteljicom Majom Solinom pobijedili su na natječaju Večernjeg lista sa svojim videom eko-superjunaka ‘Ekoprskalića’ koji se svojim čarobnim napitkom od koprive bori protiv zlikovca koji u okolišu ostavlja smeće. Video je osvojio prvu nagradu u kategoriji nižih razreda pa su osvojili izlet u NP Plitvička jezera, a Komunalac ih je dodatno nagradio za trud te pažnju koju posvećuju zaštiti okoliša.

Učenici su sa učiteljicom Majom posjetili Kompostanu Herešin gdje im je voditeljica Petra Kapusta objasnila proces kompostiranja te kako nastaje kompost DomKo.

Nakon posjeta Kompostani, učenici su posjetili i Komunalac gdje ih je dočekao Mirko Reciklirko te su zajedno sa zaposlenicima Sektora gospodarenja otpadom te članovima uprave Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom pogledali video s kojim su osvojili prvu nagradu. Komunalac je mališane nagradio palačinkama i sokom, a Mirko je svakom djetetu poklonio majicu, blokić i penkalo te ulaznice za kupanje na Bazenima Cerine.