Ekipa Komunalca u UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022.

Ekipa Komunalca u UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022.

‘Tisuće staza, jedan cilj’ slogan je ovogodišnje humanitarne utrke ‘Mliječna staza’ koju organizira UNICEF s ciljem kvalitetne podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Komunalac Koprivnica uključio se u ovu akciju sa svojih deset zaposlenika koji će tijekom održavanja utrke, od 9. do 18. rujna, trčati, hodati, planinariti ili voziti bicikl te tako kao tim sakupljati kilometre preko aplikacije, a kotizacija se donira za edukaciju učitelja, nastavnika i drugih stručnjaka u školama za prepoznavanje problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te pružanje prve psihološke pomoći i podrške; osposobljavanje novih voditelja edukacija kako bi se omogućila podrška mentalnom zdravlju djece i mladih diljem Hrvatske te razvoj edukacije sadržajem za pomoć djeci i mladima u nošenju s traumama.

Zašto sudjelujemo?

U Hrvatskoj 44 tisuće djece i mladih od 10 do 19 godina ima probleme mentalnog zdravlja. Loše mentalno zdravlje može ugroziti budućnost djece i mladih jer im smanjuje sposobnosti, ometa obrazovanje te narušava obiteljske i društvene odnose.

Mnoga djeca i mladi ne traže pomoć i prepušteni su sami sebi. Učitelji i nastavnici mogu prvi primijetiti da učenik ima poteškoća, no vrlo često ne znaju što učiniti. Zato im želimo pomoći osigurati znanja i vještine kako bi uspješnije prepoznavali probleme mentalnog zdravlja djece i mladih u školskom okruženju i djelovali kao inicijalna podrška i zaštita.

Sudjelovanjem u Mliječnoj stazi vrijeme za svoje zdravlje pretvaramo u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih!