Perlice najbolje u sakupljanju tekstila, Bombončeki prikupili najviše papira

Perlice najbolje u sakupljanju tekstila, Bombončeki prikupili najviše papira

Velika akcija prikupljanja reciklabilnog otpada koju je organizirao Dječji vrtić Tratinčica u suradnji s Komunalcem Koprivnica ove se godine pokazala i više nego uspješnom. Naime, sve skupine tijekom tjedan dana prikupljanja sakupile su 3101 kilogram tekstila i čak 3938 kilograma otpadnog papira.

Vrtić je organizirao i natjecanje po skupinama, pa su tako najviše tekstila sakupile Perlice iz objekta Crvenkapica – 552 kilograma, a najviše papira sakupili su Bombončeki iz centralnog objekta Tratinčice – 1089 kilograma.

Budući da su se vrijedni mališani i njihovi roditelji jako potrudili, a pritom i naučili nešto o važnosti odvojenog prikupljanja, pobjedničke skupine posjetio je Mirko Reciklirko koji je svakom djetetu poklonio bojanku, a skupine su dobile i po jednu didaktičku igračku te ih još očekuje i izlet u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

Kao i svakog puta, Mirko Reciklirko dočekan je s osmjesima na licima i zagrljajima mališana, a zajedno su i otpjevali dječje pjesmice.