Na koprivničkoj tržnici potražite domaće proizvode od čak 58 certificiranih proizvođača

Na koprivničkoj tržnici potražite domaće proizvode od čak 58 certificiranih proizvođača

Gradska tržnica Koprivnica u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Koprivnicom danas je, 11. put zaredom, podijelila certifikate u sklopu projekta „Certificirana seljačka tržnica“. Ove godine certifikat je dobilo 58 proizvođača koji svoje lokalno uzgojene proizvode prodaju na koprivničkom placu.

Ovom certifikacijom su od nelojalne konkurencije zaštićeni proizvođači koji nude svoje domaće proizvode, a zaštićeni su i naši građani koji kupuju na tržnici, jer zahvaljujući certifikatu znaju da kupuju kvalitetne proizvode koji su proizvedeni na našem području pod određenim uvjetima.

Okupljene proizvođače pozdravila je Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca.

– Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici posebno su označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i certifikatom – kazala je Nataša Tetec.

Certifikate je proizvođačima podijelio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Svi smo jako ponosni što se ovaj projekt pokazao kao pun pogodak i što smo uspjeli napraviti koncepciju od polja do stola o kojoj svi vole raspravljati. Vjerujemo da će nova tržnica donijeti dodatnu kvalitetu, ali i novo tržište i prostore gdje ćemo na novi i drugačiji način potaknuti sve ono dobro, lijepo i kvalitetno, što u konačnici vi i vaše proizvodi nosite u sebi – kazao je gradonačelnik Jakšić.