Sakupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Sakupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

U Reciklažnom dvorištu Herešin u srijedu, 22. studenog od 8 do 12 sati, Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Republike Hrvatske CROCPA i tvrtka Ciak sakupljat će ambalažni otpad od sredstava za zaštitu bilja. Ambalažni otpad moći će zbrinuti sva poljoprivredna gospodarstva, uključujući i ona koja djeluju u općinama u kojima Komunalac nema koncesiju za sakupljanje otpada.

Sakuplja se isključivo prazna ambalaža proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže:

AgroChem-Maks, Agroavant, Agronom, Agroteks, Albaugh TKI* (Pinus Agro), BASF Croatia, Bayer Crop Science* (Monsanto), Belchim Crop Protection HR* (Orchem), Chromos Agro, Danon, Corteva Agriscience* (Dow AgroSciences), Euroazijski pesticidi, Nufarm, Florel, Novag Agrochemicals* (Genera), Stockton, Syngenta Agro.

Transportna ambalaža niti ambalaža drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. ambalaža od mineralnih gnojiva) se ne prihvaća.