Učenici Gimnazije Fran Galović i učenici iz Španjolske posjetili Reciklažno dvorište i Kompostanu

Učenici Gimnazije Fran Galović i učenici iz Španjolske posjetili Reciklažno dvorište i Kompostanu

Učenici Gimnazije Fran Galović koji sa svojim profesorima sudjeluju u projektu Europske Unije, Erasmus + posjetili su danas zajedno sa svojim gostima učenicima i profesorima iz Španjolske Reciklažno dvorište i Kompostanu Herešin u sklopu aktivnosti projekta.

Kako bi naučili nešto novo o recikliranju te pravilnom zbrinjavanju otpada kroz Reciklažno dvorište provela ih je Marina Franjo, tehnolog gospodarenja otpadom. Učenici su imali priliku saznati koje se sve vrste otpada sakupljaju i u koje se kontejnere skladište prije odvoza oporabiteljima.

Nakon obilaska Reciklažnog dvorišta posjetili su Kompostanu Herešin gdje ih je kroz proces kompostiranja proveo Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenja otpadom, a učenici su bili u pratnji profesora Zorana Pintarića iz Gimnazije Fran Galović. Na Kompostani su prošli sve faze kompostiranja te su saznali kako se dobiva kompost prve klase iz biorazgradivog otpada koji se tamo prikuplja.

Ovaj posjet samo je nastavak edukativnih aktivnosti koje Komunalac kontinuirano provodi bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i odgovornog ponašanja prema okolišu.

Skip to content