Kreativnom radionicom od otpadnog papira obilježili Svjetski dan recikliranja

Kreativnom radionicom od otpadnog papira obilježili Svjetski dan recikliranja

U povodu Svjetskog dana recikliranja 18. ožujka, u Dječjem vrtiću Tratinčica u suradnji s Komunalcem održana je kreativna radionica recikliranja od otpadnog papira na kojoj je sudjelovala skupina Smarties s roditeljima i odgajateljicama Ivanom Unger i Andrejom Hobolić.

Cilj ove radionice bio je skrenuti pažnju na potrebu pravilnog zbrinjavanja otpada i stvarati naviku recikliranja kod djece na način da ih se pouči kako tzv. „otpadne materijale“ ponovno  možemo upotrijebiti u igri i stvaranju.

Na radionici je obrađena tema kreativnog recikliranja starog papira na kojoj su mališani uz pomoć svojih roditelja i odgajateljica izrađivali šarene leptire origami tehnikom, a radionici je prethodila i akcija sakupljanja otpadnog materijala. Iznenađenje radionice bio je Mirko Reciklirko koji je svim mališanima podijelio edukativne knjižice „Otpad pametno odvoji, dobre navike usvoji“, a prilikom igre s Mirkom, djeca su ponovila proces prikupljanja i razvrstavanja otpada.

Dječji radovi biti će izloženi u objektu Bombončić uz naglasak da je u ekologiji važan doprinos svakog pojedinca, ali da pravi uspjeh možemo postići samo zajedničkim djelovanjem.

Skip to content