Uređuje se novo dječje igralište na Trgu kralja Zvonimira koje će uveseljavati male stanovnike grada Koprivnice i njihove roditelje

Uređenje novog Dječjeg igrališta na Trgu kralja Zvonimira započelo je 08. prosinca na mjestu dosadašnjeg igrališta.

Novo dječje igralište na trgu kralja ZvonimiraIMG_9982IMG_9983IMG_9984IMG_9987 IMG_9989
Ukupno će biti postavljeno 8 igrala: kombinirano igralo karanfil, njihalica pčelica i bubamara, ljuljačka sa sigurnosnom sjedalicom, kombinirano višefunkcionalno igralo koje uključuje toranj, dvije ljuljačke, tobogan, mali zid za penjanje, penjalicu i most, vrtuljak Vještičin šešir i Satelit te klackalica za stajanje.
Sva dječja igrala prilagođena su ergonomskim zahtjevima i visokim standardima ukupnog psihofizičkog razvoja djece raspodijeljena za dob djece od 1 – 3 godina i 4 – 12 godina.
Uređenje i opremanje dječjeg igrališta izvodi tvrtka Regoč d.o.o. iz Zagreba za što je Grad Koprivnica osigurao 196.776,58 kn + PDV dok je GKP Komunalac zadužen za betonske i zemljane radove te cijelu koordinaciju izvođenja radova.
Sva igrala za dječje igralište izrađena su po europskim standardima o sigurnosti, te posjeduju ateste i certifikate.
Ispod i oko svakog igrala na kojima postoji opasnost od pada, a sve u skladu sa sigurnosnim pojasom, postavit će se zaštitna antitraumatska podloga koja je otporna na vremenske uvjete i zadovoljava higijenske standarde.
Uređenje novog dječjeg igrališta, osim što će uveseljavati male stanovnike grada Koprivnice i njihove roditelje tijekom čitave godine upotpunit će sadržaj i uljepšati vizuru kvarta te otići još korak dalje ka definiranju grada Koprivnice kao Grada prijatelja djece.
U planu je i uređenje dječjeg igrališta na Trgu Slobode, Koprivnica u proljeće 2016. godine.