GKP Komunalac u emisiji Alpe Dunav Jadran

U vrijeme kada je okoliš sve više ugrožen neodgovornim ponašanjem barem svakog drugog čovjeka te velikog dijela vodećih kompanija u svijetu, posebno je važno razmišljati o načinima kako ublažiti sve veću štetu koju nanosimo prirodi oko sebe te na taj način indirektno ugrožavamo i sebe. Recikliranje je jedan od načina i od velike je važnosti za očuvanje planete.

Snimanje priloga za emisiju Alpe, Dunav, JadranIMG_0465 rIMG_0466 r

Recikliranjem se osigurava smanjenje deponijskog prostora, štednja skupe energije, smanjenje onečišćenosti energije, vode i tla te očuvanje prirode.
Prilikom postupka recikliranja koriste se već iskorištene sirovine i proizvodi (otpad) te se time smanjuje potreba korištenja i eksploatacije novih prirodnih resursa. Također, treba imati na umu, da, recikliranjem sporije trošimo prirodne resurse koji će trebati i budućim generacijama.
Na tu temu GKP Komunalac 28. siječnja snimio je prilog za emisiju Alpe Dunav Jadran u kojoj će biti predstavljeni novi koševi za prikupljanje otpada u koje je moguće ubaciti nekoliko vrsta otpada, a koji su postavljeni na javnim površinama uz glavne ustanove i na trgovima Grada Koprivnice.

Posebnu pozornost privukao je Bigbelly sustav za pametno zbrinjavanje otpada i recikliranje na javnim površinama.
Bigbelly sustav je budućnost upravljanja otpadom i recikliranjem. Osim uštede novca, pomoći će očuvanju čistog okoliša i prirodnih ljepota. Ovo pametno rješenje jednostavno je za uporabu, lako se implementira, a učinak je prepoznatljiv neposredno nakon početka primjene, pametni spremnici reduciraju operativne troškove do 80%, bilježi se smanjenje emisije C02, a građanima pruža ugodnije i urednije javne gradske površine.

Predstavljeno će biti i novo Dvokomorno vozilo sa svim svojim prednostima. Takva konfiguracija s dva spremnika za otpad omogućava sakupljanje dvije različite vrste otpada istovremeno. Kombinacije sakupljanja mogu biti različite npr. komunalni i korisni ili biorazgradivi i korisni otpad.

Uvođenjem i predstavljanjem ove opreme, GKP Komunalac samo nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini.

Skip to content