Učenici Srednje škole Koprivnica posjetili Kompostište

U ponedjeljak, 18. travnja, Kompostište u Herešnu posjetili su profesorica Vera Šaf i učenici Srednje škole Koprivnica, smjer tehničar nutricionist. Uz pratnju tehnologa za kompostište Mirice Hlevnjak, objašnjen im je i prikazan postupak proizvodnje komposta i cijeli proces kompostiranja.

IMG_1805IMG_1810IMG_1823IMG_1819

Naši posjetitelji su na licu mjesta mogli vidjeti kako se od bio-razgradivog otpada dobiva višestruko koristan kompost u vidu prirodnog gnojiva za biljke, iskoristiv u povrtlarstvu, voćarstvu i proizvodnji cvijeća. Posjetiteljima su pokazani uz demonstraciju, strojevi koji olakšavaju sam proces proizvodnje komposta, riječ je stroju za okretanje i prosijavanje komposta i velikom situ za kompost. Ukazano je na važnost komposta kao zamjene za umjetna gnojiva, čija dugoročna upotreba onečišćuje i osiromašuje tlo.

IMG_1826IMG_1837IMG_1827IMG_1830

Ovaj posjet nije ništa neuobičajeno jer u Komunalcu kontinuirano provodimo educiranje građanstva, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja najmlađih odgovornom ponašanju prema okolišu.