Komunalac uveo novi servis za plaćanje računa – ePošta

Od 11. svibnja GKP Komunalac je svim građanima Grada Koprivnice i drugim korisnicima olakšao mogućnost plaćanja usluga uvođenjem još jednog servisa za plaćanje računa – servis ePošta. Servis ePošta omogućuje korisnicima plaćanje računa te slanje i primanje elektroničkih dokumenata, pisama i poruka.

ePoštakomunalacposta

Da bi se korisnici mogli koristiti ovom uslugom, potrebna je prethodna registracija. Sam postupak  je vrlo jednostavan i obavlja se preko stranice  www.eposta.hr gdje su sve mogućnosti zaprimanja računa objašnjene i pružene na izbor.

Servisu ePošta možete pristupiti i putem pametnih telefona i tableta preko aplikacije mPošta, koja je dostupna na Android i IOS operativnim sustavima. Korisnici mogu jednostavno preuzeti aplikaciju na App Storeu ili Google Playu i odmah započeti korištenje još fleksibilnije, jednostavnije i brže.

mposta

Račune za Komunalac, Koprivničke vode i Koprivnica plin od sada korisnici mogu primati elektronički u servis ePošta i platiti ih kreditnim i debitnim karticama svih banaka uz naknadu od 2,00 kn po računu.

Svi računi dostupni su u svakom trenutku ulaskom u eBox.
E-račun sadrži sve potrebne elemente koje račun treba imati te u sebi sadrži važne podatke za obračun PDV-a sukladno Zakonu o PDV-u. Standardiziran je i strukturiran oblik računa u elektroničkom obliku koji sadrži sve obvezne stavke propisane važećom regulativom.

Servis ePošta je povezan i sa sustavom e-Građani.
Korisničkim imenom i zaporkom kojom se pristupa servisu ePošta, omogućen je i i pristup sustavu e-Građani gdje se mogu koristiti razne elektroničke usluge koje taj sustav omogućuje.

Uvođenjem ovog servisa Komunalac nastavlja sa unapređenjem kvalitete postojećih usluga te slijedi definiranu strategiju u dijelu smanjivanja negativnog utjecaja na okoliš u cilju povećanja kvalitete života građana Grada Koprivnice i ostalih korisnika usluga.