Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša interaktivnom edukacijom građana

Na Svjetski dan zaštite okoliša ljudi diljem planete ujedinjeno djeluju kako bi osigurali čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije.
Ovogodišnji Svjetski dana zaštite okoliša Komunalac je 05. lipnja 2016. godine obilježio interaktivnom edukacijom građana, podizanjem ekološke svijesti s ciljem da potakne građane da iskoriste mogućnosti koje imaju i brinu za ljepši i zeleniji grad.

Svjetski dan zaštite okolišaIMG_3363 rIMG_3370 rIMG_3379 rIMG_3374 r IMG_3398

Obilježavanje je otvoreno izložbom „Otpad nije smeće“ u suradnji s koprivničkim umjetnikom Nenadom Marincem.

Na otvaranju izložbe obratio se Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice, Mišel Jakšić i Predsjednica uprave Komunalca, Maja Hleb koji su istaknuli koliko je važno brinuti o okolišu te kako ne smijemo zaboraviti da svako djelovanje čovjeka utječe na biljni i životinjski svijet, na stanje tla, zraka, vode i mora te nam je cilj svakodnevno brinuti o našem okolišu.

Nakon uvodnog dijela, obratio se umjetnik Nenad Marinac te predstavio svoj umjetnički projekt u suradnji s GKP Komunalac i istaknuo kako je glavni cilj ovog projekta vraćanje funkcionalnog i estetskog značenja nekim odbačenim predmetima poput ambalaže, staklenki, igračaka, industrijskog otpada.

Izložba se bazira na reciklaži raznih prirodnih, industrijskih, kućnih i ostalih vrsta otpada, a suština izložbe je buđenje svijesti o potrebi ekološkog razmišljanja, odnosno odnosa prema sredini u kojoj živimo.

Nakon izložbe uslijedila je kazališna predstava „Zelena ptica“ koju je izveo Ludens teatar u koprodukciji s GKP Komunalac.

„ Zelena ptica“ je svojevrsna moderna bajka koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Izvrstan i zabavan dramski tekst napisala je Marijana Nola. Kao najvažnija tema proteže se razvrstavanje otpada kojoj je cilj potaknuti građane Koprivnice da iskoriste mogućnosti koje imaju i brinu se za ljepši i zeleni grad.

Zelena pticaFullSizeRender -5FullSizeRender -6FullSizeRender 10FullSizeRender 11 IMG_341613

Ovim kreativno – kazališnim programom kroz druženje, edukaciju i zabavu potaknuli smo građane na brigu o okolišu kako bi smo i dalje zajedno s njima gradili zeleniju i sjajniju budućnost grada Koprivnice.