Na gradskoj tržnici uručeni novi certifikati poljoprivrednim proizvođačima

Na gradskoj tržnici Koprivnica, 17. lipnja, 43 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na koprivničkoj gradskoj tržnici dobili su certifikate u sklopu projekta Certificirana seljačka tržnica.

Ovo je već četvrta godina zaredom u kojoj i Gradska tržnica Koprivnica s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima sudjeluje u projektu Certificirana seljačka tržnica.
Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Cilj tog projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

Poljoprivrednim proizvođačima obratili su se Mišel Jakšić, Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice, Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac i Miljenko Ernoić, stručni tajnik Udruge Hrvatskih tržnica istaknuvši važnost ovog projekta te uloženi trud poljoprivrednih proizvođača.

Uručenje certifikataIMG_6495IMG_6510IMG_6497Certifikati 2016 Certifikati 2016

Želim se zahvaliti Upravi tržnice, poslovođi i svim radnicima koji su dali izniman trud u ovom certificiranju i u radu tržnice da ona bude kakva je danas. Želim čestitati i svim poljoprivrednim proizvođačima koji su danas primili certifikate te se nadam da će te ne samim certifikatom već i trudom koji ste uložili imati dobar i značajan promet poslujući na našoj tržnici. Bili smo među prvih 20 gradova koji su počeli s tim projektom. Veseli me činjenica što je danas 43 proizvođača dobilo certifikate. Oni s tim mogu bolje konkurirati, proizvode hrvatski proizvod i to svojim certifikatom garantiraju – istaknula je u svom govoru predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.
Na trudu i radu svim proizvođačima kojima su uručeni certifikati zahvalilo se i Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice, Mišel Jakšić te je istaknuo: vidim da ulažete puno truda te s puno volje pristupate ovom certificiranju. Ovaj projekt iz godine u godinu raste što pokazuje da se može ostvarivati određeni gospodarski benefit i da se može živjeti od poljoprivredne proizvodnje. Ujedno, omogućavamo našim građankama i građanima  da na stolu imaju domaću hranu.

U postupak certificiranja mogu se uključiti svi zainteresirani proizvođači koji zadovoljavaju uvijete postavljene od Udruge hrvatskih tržnica, a troškove certificiranja snosi GKP Komunalac d.o.o.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prijavljena za certificiranje obišla su povjerenstva u kojima su bili i stručnjaci Poljoprivredne savjetodavne službe, te se na licu mjesta uvjerili kako i što se na njihovoj zemlji uzgaja. Dodijeljeni dokument vrijedi godinu dana, a zatim se mora obnoviti.

IMG_6548Certifikati 2016IMG_6545