Komunalac obilježio Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača izložbom fotografija “Budi IN…Budi GREEN”

U petak 16. rujna 2016. u Domu mladih Koprivnica otvorena je izložba fotografija „Budi IN…Budi GREEN“ povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača i Europskog tjedna mobilnosti, a u organizaciji Komunalca i platforme Mediapitch.

Izložbu su otvorili Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca, Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice i Mario Periša, fotograf i koordinator natječaja.

Otvorenje izložbe fotografija Budi IN...Budi GREENIMG_4531 IMG_4539IMG_4546 IMG_4558IMG_4582

Sudionici natječaja bili su autori iz cijele Hrvatske, a ukupno je pristiglo 138 fotografija od kojih je odabrano njih 34 za postav izložbe.

Ocjenjivački sud u sastavu Marko Miščević (urednik fotografije Jutarnjeg lista), Mario Periša (fotograf i viši predavač fotografije na Sveučilištu Sjever), Petar Sabol (fotograf, FIAP) Marijan Špoljar (likovni kritičar), Rosana Ratković (povjesničar umjetnosti), Petra Bijač (PR&Marketing Komunalac d.o.o.) i Branimir Puhek (Komunalac d.o.o.) odabrao je četiri najbolje fotografije.

Prvu nagradu osvojila je fotografija „Zagađenje“ autora Aleksandra Tomulića, drugu nagradu fotografija „Budi in“ autora Svena Rastovca, treću nagradu fotografija  „Posadi cvijet“ autorice Vesne Špoljar te posebnu nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je serija fotografija „Stablo“ autora Bojana Koštića.

Zagađenje, Aleksandar TomulićBudi in, Sven Rastovac Posadi cvijet, Vesna Špoljar smanjeno_005

Organiziranjem fotografskog natječaja i izložbe želja nam je bila probuditi svijest o ekologiji, važnosti recikliranja i sakupljanja otpada s ciljem da se potakne građane da iskoriste mogućnosti koje imaju te da brinu za ljepši i zeleniji grad, jer svatko od nas može učiniti nešto za spas prirode i ozonskog omotača koji čuva Zemlju.

Izložba je otvorena do 23. rujna 2016., a posjetitelji je mogu pogledati u radnom vremenu Doma mladih Koprivnica.