Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica sudjelovali u uređenju Europskog parkića prijateljstva

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, GKP Komunalac 21. rujna osmislio je i uredio zelenu površinu u ulici Hrvatske državnosti uz veliku pomoć vrijednih mališana iz dječjeg vrtića Tratinčica, skupina „Mrkvica“.

Na uređenju Europskog parkića prijateljstva sudjelovala je predsjednica uprave Komunalca, Maja Hleb, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnik društvenih djelatnosti, Darko Ledinski.

Europski parkić prijateljstvaDesktop_025Desktop_035Desktop_048 Desktop_050Desktop_080

Povodom Europskog tjedna mobilnosti odlučili smo urediti zelenu površinu te smo osmislili „Europski parkić prijateljstva“ gdje će se okupljati mladi i djeca kao i nekada. Posadili smo ukrasna drveća, postavili klupicu te se nadamo da će ovaj parkić biti interesantan građanima, a posebno djeci i mladima – istaknula je Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca.

Mi smo doista ove godine za Europski tjedan mobilnosti za svaki dan uspjeli pripremiti niz aktivnosti i vjerujem da je svako od nas pronašao nešto za sebe. Danas u suradnji s Komunalcem i dječjim vrtićem Tratinčica uredit ćemo zelenu površinu s novim ukrasnim biljem i klupicom prijateljstva te će novo uređeni parkić ostati lijepo sjećanje na ovogodišnji tjedan mobilnosti – zaključio je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Novo uređena zelena površina dobila je i svoj naziv „Europski parkić prijateljstva“ u kojem su posađeni kuglasti javori te je postavljena staza od drvenih oblica i kućica za ptice. Najljepši dio parkića krasit će klupa prijateljstva koji su sa puno mašte i truda oslikali mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica uz pomoć svojih odgajateljica.

Europski parkić prijateljstvaDesktop_073Desktop_092

Uz samo nekoliko kratkih uputa od strane djelatnika Komunalca, mališani su naučili kako saditi ukrasno bilje i kako čuvati biljke te su kasnije to znanje prenijeli i na druge.

Ovom kreativnom edukacijom željela se skrenuti pozornost na važnost ekologije, sigurniju i zdraviju budućnost sredine u kojoj živimo i to na najbolji način – kroz rad s mladima.

shares