Komunalac održao predavanje na temu Pametnog gospodarenja otpadom

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti GKP Komunalac je 20. rujna održao predavanje pod nazivom „Pametno gospodarenje otpadom“ za učenike 7. razreda O.Š. Đuro Ester.

Učenicima je predstavljen sustav pametnog gospodarenja otpadom, inovativne usluge i nove tehnologije Komunalca, dvokomorno vozilo, spremnici za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart, koševi za odvojeno prikupljanje otpada, spremnici za problematični (opasni) otpad, komposteri te im je objašnjen cijeli sustav.

Predavanje Pametno gospodarenje otpadomDesktop_004Desktop_006Desktop_008 Desktop_010Desktop_011

Učenicima se predavanje svidjelo te su imali niz pitanja na koje su im stručnjaci iz sektora komunalnih usluga Komunalca sa zadovoljstvom odgovorili.

Svrha ove edukacije bila je razvijanje pozitivnih navika u postupanju s otpadom (izbjegavanje, smanjivanje, odvojeno prikupljanje otpada).

Ovim aktivnim učenjem, doživljavanjem i izravnim susretom učenici su usvojili nova znanja i vještine o otpadu i njegovom zbrinjavanju, uočili probleme, pronašli načine njihova rješavanja te prihvatili vlastitu odgovornost prema okolišu.