Humanitarna akcija prikupljanja plastičnih čepova

U nedjelju, 21. kolovoza 2017. godine održana je humanitarna akcija prikupljanja plastičnih čepova na Zrinskom trgu u sklopu projekta „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koji Komunalac provodi zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca (UOLL).

Humanitarnoj akciji odazvalo se mnoštvo građana te je prikupljeno 88kg čepova, dok je za vrijeme trajanja akcije na Zrinskom trgu ukupno prikupljeno 118kg plastičnih čepova.

S obzirom na veliki odaziv pozitivno smo iznenađeni te Vam se svima još jednom zahvaljujemo na sudjelovanju u humanitarnoj akciji kojom su građani pokazali da žele pomoći teško oboljelima. Obzirom da se čepovi više neće sakupljati na Zrinskom trgu, to nije kraj ove humanitarne akcije, već sakupljene čepove možete predati u Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca,  prodajom prikupljenih otpadnih čepova i poklopaca kupuje lijekove neophodne za liječenje oboljelih.

Akcija sakupljanja čepova provodila se u sklopu manifestacijie „Ljeto na Zrinskom“. Svaki korisnik koji je donio čepove najmanje težine 150g, Komunalac je nagradio poklonom iznenađenja.

Osim humanitarnog karaktera cilj ove akcije nam je educirati građanstvo o odvajanju korisnog otpada kao i zaštiti okoliša.

UOLL