Festival „Jaje“ i ove godine razveselit će najmlađe

U ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Festivala „Jaje“.

IMG_1528 IMG_1535 IMG_1545

Festival je prvi puta održan 2015.g. u organizaciji tvrtke „Hartmann“ d.o.o. iz Koprivnice i suorganizaciji Kazališta „Oberon“ iz Koprivnice. Ovo je treća godina kako se održava, a trajat će od 13. do 15. listopada. Publika će imati priliku uživati u četiri predstave.

Bit će to sjajna tri dana vrhunskih predstava za djecu i mlade u Koprivnici. I to u čast jajetu! Jer bez njega ne mogu ni mali ni veliki. I mada će jaje biti prisutno na festivalu samo u obliku nagradne skulpture, festival je u konačnici njegova zasluga. Na sve predstave ulaz je besplatan, jer Festival Jaje je poklon tvrtke Hartmann gradu Koprivnici i njegovim, posebice najmlađim, stanovnicima – rekla je Tanja Novak ispred Kazališta.

Posebni značaj Festival ima za tvrtku Hartmann koji je ujedno i glavni organizator.

Skulptura svake godine mijenja boju, a ove godine je crveno – bijela, odnosno u bojama Danske. Prigodno, jer organizator festivala, ‘Hartmann’ slavi svoj 100-ti rođendan – puno stoljeće posvećenosti dobrobiti jaja – rekla je Melita Bači, direktorica Hartmanna.

Konferenciji su ispred Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Vesele me projekti koji imaju za cilj podizanje kulturne ponudu za mlade u gradu Koprivnici, jer u uvjetima globalizacije i modernih tehnologija, mladi su sve više zatvoreni u sebe te je važno ponuditi im nove sadržaje. Veliko hvala onima koji su nas okupili oko velike priče, a posebno Hartmannu – rekao je Mišel jakšić, gradonačelnik.

U Organizacijskom odboru festivala su Melita Bači kao predstavnica „Hartmanna“, Maja Hleb, predstavnica „Komunalca“ i izbornik programa festivala, ujedno ispred kazališta „Oberon“, Damir Mađarić. Stručni ocjenjivački sud čine Dubravko Jelačić Bužimski, Maja Holek i Luca Matić.

U petak, 13. listopada od 17.15 sati u Domu mladih je na rasporedu predstava „Bijeli jelen“, dok vas u subotu, 14. listopada očekuju dvije predstave – od 11.00 sati u Domu mladih je na rasporedu „Muka mladog vuka“, a od 17.00 sati u Dvorani Domoljub počinje predstava „Zašuti“. Zadnjeg dana, u nedjelju, 15. listopada od 11.00 sati u Domu mladih je na rasporedu predstava „Solo for 2“ ili „Solo za 2“.

Skip to content