Komunalac partner projekta „Ja želim biti siguran pješak“

Jučer, 20. ožujka održana je početna konferencija projekta „Ja želim biti siguran pješak“ čiji je glavni nositelj Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski. Partneri na projektu su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Udruga Roma “Korak po korak” Koprivnica, Auto-klub Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica. Riječ je o projektu koji ima za cilj povećati sigurnost djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjiti broj stradale djece u prometu.

– Provodimo mnoge projekte i veseli me što smo danas dobili pozitivnu ocjenu našeg Erasmus projekta i krećemo u realizaciju novog. Ono što želim istaknuti je da nas posebno vesele ovakvi projekti, kojima brinemo o sigurnosti naše djece, jer upravo to nam je prioritet – rekla je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

 

  

 

 

Ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac prisutna je bila članica Uprave Dubravka Horvat.

 – Pohvalila bih ovaj hvalevrijedan projekt i rad vaše škole te napomenula kako u svojim aktivnostima uvijek možete računati na podršku Komunalca. Mi odrasli moramo biti primjer djeci i svojim ponašanjem pokazati kako biti odgovoran u prometu jer djeca su naša budućnost, ali još i važnije ona su naša sadašnjost.

Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020“. Vrijednost mu je 15.000,00 kuna, a Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje u vrijednosti 70 posto projekta.

Na konferenciji je istaknuto kako je prema podacima Policijske uprave Koprivničko-križevačke u 2016. godini u prometnim nesrećama na našem području sudjelovalo 32 djece dok ih je četvero stradalo, dok je u prvih 10 mjeseci 2017. godine u nesrećama sudjelovalo 18 djece dok ih je petero stradalo. Upravo ove brojke najbolji su pokazatelj potrebe ovakvih projekata.

Kroz projekt nastojat će se prije svega djelovati preventivno i to kroz edukacije, razne kreativne radionice, snimanje edukativnih videa te nabavu opreme.

Ispred Grada Koprivnice na konferenciji je prisustvovala pročelnica Ana Mlinarić koja je istaknula kako će Grad uvijek podržavati sve projekte koji uključuju djecu i kako su sretni što imaju priliku sa školama provoditi razne projekte i biti inicijatori istih.