Ljetna rapsodija na koprivničkim zelenim površinama

Ovih dana na zelenim površinama grada Koprivnice završila je ljetna sadnja cvijeća koje čini sezonsko cvijeće: begonije, salvije, vodenike, vinke, alternatera, ukrasne koprive i još niz drugih. Uz gradske gredice na zelenim površinama, posađene su i gredice na rotorima, visećim košarama te ukrasnim posudama.

Ove godine Komunalac je posadio 11 000 komada sezonskog cvijeća te šarenim kombinacijama kreirao razigrane motive. Najzastupljenije su begonije, salvije i vinke različitih sorta i boja.

 

 

Svoj ljetni „look“ dobio je i Zrinski trg na kojem je zasađena ukrasna kopriva žute i ljubičaste boje u kombinaciji s crvenom i roznom begonijom te ljubičastom tradeskancijom.

Redovnim održavanjem cvjetnih gredica, koje se sastoji od kontinuiranog plijevljenja, okopavanja, zalijevanja i prihranjivanja, ovaj nasad održat će se do jeseni, kada na red dolazi dvogodišnje cvijeće ( maćuhice, tratinčice, potočnice) i lukovice tulipana, zumbula i narcisa.

 

Uzimajući u obzir cjelokupnu hortikulturnu tradiciju Koprivnice (zelene površine, Gradski park i Zrinski trg), oduvijek je plijenila pažnju svakog putnika koji je stigao u Koprivnicu. Tisuće zasađenih šarenih i mirisnih ukrasa Koprivnici su od davnina davale jedan uistinu poseban šarm.