Komunalac sudjelovao na 3. konferenciji „Adriatic Cemetery Days“

Od 19. do 20. studenog 2018., u hotelu Kolovare u gradu Zadru, u organizaciji časopisa Komunal i tvrtke Nasadi d.o.o. organizirana je 3. konferencija Adriatic Cemetery Days.

Dvodnevna specijalizirana konferencija obuhvaćala je teme održavanja groblja i pogrebničke usluge i okupila predstavnike nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, pružatelje pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake i sve ostale sudionike koji su uključeni u očuvanje kulturne baštine i promociju groblja i pogrebničkih usluga.

Konferencija je uključivala panel rasprave, kratke formate i studijske posjete na terenu te sudionicima pružila prilika za dijalog i upoznavanje sa specifičnostima na terenu. Teme konferencije obuhvaćale su i digitalne tehnologije te način kako poboljšati upravljanje grobljima i provoditi promotivne aktivnosti.

 

Komunalac d.o.o. Koprivnica sudjelovao je kao izlagač na temu turistička valorizacije groblja s prezentacijom „Povijest na otvorenom“ i uspješne promotivne aktivnosti na gradskom groblju u Koprivnici. Tanja Vukušić, direktorica Sektora zelenih površina, groblja i tržnica predstavila je gradsko groblje „Pri Sv. Duhu“ u Koprivnici svim sudionicima, a posebno s naglaskom na turističke aktivnosti koje je Komunalac proveo na gradskom groblju ove godine tokom Tjedna upoznavanja europskih groblja i povodom blagdana Svi. Sveti.

 

Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, sudjelovala je u panel raspravi nakon izlaganja, također na temu turističke valorizacije groblja, gdje je grad Koprivnica i gradsko koprivničko groblje ponovno spomenuto i predstavljeno kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj i pokretač događaja i uspješnih promotivnih aktivnosti groblja.