Poznati koprivnički umjetnik oslikao prostor Koprivničkog placa

U organizaciji Grada Koprivnice i Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. od 11.7. do 15.7.2019. godine, Zvonimir Haramija Hans oslikavao je zid na ulazu Koprivničkog placa.

Zvonimir Haramija Hans je vizualni umjetnik sa širokim područjem interesa i djelovanja na polju likovne umjetnosti. Bavi se tradicionalnim likovnim medijima i tehnikama kao što su crtež, kolaž, slikarstvo, oslikavanje murala, ali isto tako i računalnom grafikom, fotomontažom, animacijom te izradom animiranih glazbenih video spotova u suradnji s drugim kreativcima.

Tema murala koji krasi Koprivnički plac je odlazak seoske obitelji kolima na tržnicu u Koprivnicu što je oduvijek bio dio naše, podravske tradicije. 

– Inspirirala me ljepota podravskog krajolika kao i slike naivnih umjetnika koje prikazuju slične motive. Naslikao sam to na svoj, ilustrativan način želeći jednom klasičnom motivu udahnuti suvremeniji izgled. Da zadržim dojam “starinskog” koristio sam crnu, bijelu i tonove sive boje kako bi dobili dojam da gledamo stari crno-bijeli film – pojasnio je Hans, čiji impresivni murali krase mnoge dijelove Koprivnice.