Knjigokantice zasjale u Gradskom parku Koprivnica

Knjigokantice zasjale u Gradskom parku Koprivnica

U suradnji Grada Koprivnice, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ i Komunalca d.o.o., u srijedu 16. listopada 2019. predstavljen je mini projekt promocije poticanja čitanja na javnim mjestima. Komunalac je za tu svrhu pripremio i oslikao ormariće za knjige izrađene od komunalnih kanti, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ ormariće je napunila prigodnim knjigama i slikovnicama. Ormarići su dobili ime „knjigokantice“, a za sad su dvije postavljene u gradski park dok će još nekoliko njih biti postavljeno na širem području grada.

Knjigokantice oslikane su likovima iz digitalne slikovnice „Mitska bića – digitalna priča“ koje su izdane prošle godine u sklopu projekta Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, a same police napunili smo knjigama i slikovnicama koje su otpisane, no dovoljno dobro očuvane da se i dalje mogu koristiti. Time potičemo recikliranje knjiga ponovnim korištenjem i čitanjem, a u ovom slučaju i ulazak knjižnice i kulture čitanja u javni prostor. Zahvaljujem Gradu Koprivnici i Komunalcu što su prepoznali vrijednost čitanja i brzo dali ideje kako ovaj mini projekt realizirati u našem gradu”, rekao je Karlo Galinec, ravnatelj Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Promociji čitanja u javnom prostoru prisustvovali su Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Nataša Tetec i Dubravka Horvat u ime Uprave Komunalca te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Knjige i slikovnice moguće je slobodno koristiti, posuditi i ponijeti svojim domovima uz obveze povrata u knjigokanticu. Svi zainteresirani građani koji police knjigokantice žele upotpuniti naslovima po svojoj želji, za informacije mogu se javiti u gradsku knjižnicu.