Rastimo zajedno jer volimo zeleno

Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju „Kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Grad Koprivnica i gradsko komunalno poduzeće Komunalac podržavaju inicijativu, no samostalno su zajedno sa ustanovama koje djeluju na području grada Koprivnice osmisli aktivnost pod motom „Rastimo zajedno“ prilikom koje će se saditi autohtone sadnice voćaka u petak 25. listopada u 9:00 sati kod gradskih bazena Cerine.

Zajedno sa svim generacijama (školama, vrtićima, umirovljenicima) posadit će se 80-tak sadnica autohtonih voćaka koje su donirala djeca i roditelji iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića i gradskih ustanova.

Cilj ove akcije je da djeca iz prakse uče o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša, ovaj voćnjak postati će mjesto škole prirode o kojem će zajedno voditi brigu učenici, učitelji i djelatnici  Komunalca tokom cijele godine. Voćnjak će biti mjesto edukativnih aktivnosti koji će se tradicionalno svake godine dosađivati novim sadnicama kako bi se sačuvale autohtone sorte našeg podneblja.

Pozivamo vas da se pridružite i zajedno s nama podržite ovu hvalevrijednu akciju, učinimo zajedno naš zeleni grad još zelenijim.

Zahvaljujemo svim građanima, ustanovama, tvrtkama i udrugama koje će doprinijeti ozelenjivanju vlastite životne i radne sredine.

Skip to content