Posađeno više od 100 autohtonih voćaka u akciji „Rastimo zajedno“

Grad Koprivnica i gradsko komunalno poduzeće Komunalac podržavajući inicijativu „Kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“, samostalno su zajedno sa ustanovama koje djeluju na području grada Koprivnice osmisli aktivnost pod motom „Rastimo zajedno“.

Zajedno sa svim generacijama – školama, vrtićima, umirovljenicima dana 25. listopada kod Gradskih bazena Cerine posađeno je više od 100 sadnica autohtonih voćaka koje su donirala djeca i roditelji iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce“, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice te gradskih ustanova – Knjižnice i čitaonice Fran Galović i muzeja Grada Koprivnice.

Akciju „Rastimo zajedno“ otvorio je Gradonačelnik grada Koprivnice „Mišel Jakšić“, dogradonačelnica Melita Samoborec te Predsjednica Uprave Komunalaca, Nataša Tetec sa članovima Uprave, Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom koji su se ovom prilikom zahvalili svim sudionicima i istaknuli dobrobit ove hvalevrijedne akcije za naš zeleni grad.

Prilikom sadnje sudjelovalo je više od 200 sudionika koji su uz pomoć djelatnika Komunalca posadili autohtone sadnice, a kako bi biljkama osigurali zdrav i dug život, Komunalac je prilikom sadnje nahranio biljke DomKom, kompostom I klase.

Uz samo nekoliko kratkih uputa od strane djelatnika Komunalca, djeca i mladi su naučili kako saditi i čuvati biljke.

U sklopu ove aktivnosti mališani i školarci imali su priliku vidjeti školicu voćaka te su dobili za zadatak osmisliti ime autohtonog voćnjaka kojeg će tokom cijele godine moći posjećivati i ubirati plodove. Voćnjak je dobio ime „Naš voćni svijet“, a ime su osmislili kreativni mališani iz dječjih vrtića grada Koprivnice.

Voćnjak „Naš voćni svijet“ biti će mjesto škole prirode o kojem će zajedno voditi brigu sve generacije grada Koprivnice i djelatnici  Komunalca tokom cijele godine. Za škole i vrtiće biti će organizirane razne kreativno-edukacijske radionice na kojima će djeca iz prakse učiti o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se svim građanima, ustanovama, tvrtkama i udrugama koje su na bilo koji način doprinijeli ozelenjivanju vlastite životne i radne sredine te koji su zajedno s nama sudjelovali u akciji „Rastimo zajedno“.