U ponedjeljak se otvara Sajmište, apeliramo na građane da se pridržavaju pravila ponašanja

U ponedjeljak se otvara Sajmište, apeliramo na građane da se pridržavaju pravila ponašanja

Sajmeni dan na koprivničkom Sajmištu ponovno će se održavati ovog ponedjeljka, 1. lipnja. Sajmište je nekoliko tjedana bilo zatvoreno u sklopu mjera sprečavanja zaraze koronavirusom, a ponovno se za sve prodavače i posjetitelje otvara u ponedjeljak. Zaposlenici Komunalca obavljaju sve pripreme kako bi sajmeni dan bio u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi socijalne distance i higijene.

Korisnici tržnih usluga na Sajmištu dužni su poštivati mjere iz Odluke o izmjenama i dopuni ograničavanja društvenih okupljanja koja glasi:

„Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje 1,5 metra u zatvorenom prostoru i 1 (jednog) metra na otvorenom prostoru, osim ako se radi o osobama iz istog kućanstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.“

SVI KORISNICI TRŽNIH USLUGA NA SAJMIŠTU MORAJU IMATI DEZINFEKCIJSKO SREDSTVO TE NA VIDNIM MJESTIMA ISTAKNUTI UPUTE I PREPORUKE ZA PRIDRŽAVANJE OPĆIH PRAVILA O HIGIJENI I MJERI SOCIJALNOG DISTANCIRANJA.

Na prostoru Sajmišta korisnicima tržnih usluga strogo je zabranjeno ostavljanje komunalnog otpada, plastičnog otpada i tekstilnog otpada, a dozvoljeno je ostavljanje papira i kartonske ambalaže. Kako bi se nesmetano obavljao rad i poslovanje, svi prodavači i posjetitelji dužni su pridržavati se reda i zakonskih propisa.

U slučaju nepravilnosti, narušavanja javnog reda i mira te u slučaju nezakonite prodaje robe, Komunalac d.o.o. dužan je zatražiti uredovanje nadležne inspekcije i policije.

Hvala na razumijevanju,

Vaš Komunalac