Otvoren Smutek – domaći kutek, spoj tradicionalne hrane pripremljene na moderan način

Otvoren Smutek – domaći kutek, spoj tradicionalne hrane pripremljene na moderan način

Danas smo otvorili naš mali restorančić Smutek – domaći kutek.

Zašto domaći? Upravo zbog toga jer će se na jelovniku naći svježe voće i povrće koje su u svojim vrtovima uzgojili naši prodavači na gradskoj tržnici, naći će se tu i domaće kobasice i špek iz naših lokalnih mesnica ili pak sir i vrhnje od podravskih proizvođača mlijeka.

Smutek je pozicioniran kao domaći kutek s ponudom domaćih proizvoda, najvećim dijelom s naše tržnice. Danas otvaramo mjesto za sve naše građane na kojem ćemo spojiti domaću prehranu i odgovoriti potrebama novih generacija za drugačijim načinom pripreme hrane. Ovo je zapravo nastavak kampanje poticanja građana da kupuju i konzumiraju domaće svježe proizvode koje na koprivničkom placu mogu kupiti netom nakon berbe. Kupnjom od lokalnih proizvođača mogu biti sigurni da u gradu nema svježijih i kvalitetnijih proizvoda od onih na našem placu, a tom idejom i mi smo se vodili kada smo krenuli u projekt Smuteka.

Smutek je spoj tradicionalnog i modernog jelovnika kojemu su osnova proizvodi iz našeg kraja, a s obzirom na ubrzani stil života, potrebno nam je svima da se hranimo zdravije, a da obrok pripremimo brzo. Budući da sami za to često nemamo vremena, Smutek nudi rješenje.

Naši građani najviše su utjecali na to da se odlučimo na ovaj korak jer smo osluškivali njihove potrebe i želje i danas predstavljamo rezultat s kojim će, vjerujemo, svi biti zadovoljni.

Osim sendviča i salata, u Smuteku imamo zdrave napitke – smoothije koje pripremamo tek kad ih gosti naruče, a to je najbolja garancija kvalitete. Za one koji vole nešto konkretnije pojesti, tu je nekoliko vrsta doručka s placa.

Sve vas pozivamo da degustirate ono što smo pripremili, uživate u domaćem ambijentu na terasi i da zajedno potičemo zdrav život, domaću proizvodnju i naše vrijedne koprivničke i podravske poljoprivrednike.