Franjo i Marija Horvat s Vinice na placu su već 15 godina, kod njih možete naći sve vrste sezonskog povrća i bučino ulje

Franjo i Marija Horvat s Vinice na placu su već 15 godina, kod njih možete naći sve vrste sezonskog povrća i bučino ulje

Franjo i Marija Horvat, uzgajivači povrća s koprivničke Vinice, povrtlarstvom su se počeli baviti prije više desetljeća, a Marija već 15-ak godina svoje domaće svježe povrće prodaje na Gradskoj tržnici u Koprivnici. Certificirani su prodavači, što znači da je sve što se na njihovom stolu broj 89 i 90 na placu domaće, svježe i, ono što Marija naglašava, uzgojeno s ljubavlju. U ponudi imaju sve vrste sezonskog povrća, a uzgajaju i tikve od kojeg rade svoje domaće bučino ulje. Osim na Vinici gdje imaju povrtnjak i plastenike, Franjo i Marija imaju i polje u Drnju, a u svakodnevnoj brizi o uzgoju pomažu im sin i snaha.

Horvatovi svježe povrće imaju tijekom cijele godine jer planirano sade tako da dozrijeva jedno za drugim, a samim time i na placu su tijekom cijele godine.

Kažu kako sve kulture uspijevaju ako se pravilo pripremi zemlja te se redovito zalijeva i prihranjuje, pa je onda i sve povrće kvalitetno i ukusno.

OPG Franjo Horvat na površini od 28.174 m² od ožujka do studenog bavi se proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda: krastavac, blitva, salata, rotkvica, rajčica, grašak, luk, češnjak, mrkva, peršin, cikla, zelje crveno, zelje rano, grah, grah visoki, kelj, krumpir, poriluk, paprika, patlidžan, zelje kasno, tikva uljanica, šljiva, trešnja, grožđe, kupina, jabuka, presadnice (rajčica, paprika, patlidžan, krastavac, zelje, kelj, poriluk, blitva, celer) kokošja jaja, bučino ulje.