Petrovo bobičasto voće obožavaju mlade obitelji

Petrovo bobičasto voće obožavaju mlade obitelji

Petar Jagustin na koprivničkom je placu od davne 1998. godine. On i supruga Joispa na koju glasi njihov OPG bave se uzgojem raznih vrsta voća i povrća, a glavni proizvod im je bobičasto voće – maline, kupine, aronija, jagode i ribiz. Kako kaže Petar koji je na koprivničkom placu već 22 godine, mnogo se toga promijenilo, a najviše veseli trend kojeg je primijetio u zadnjih nekoliko godina – sve više mladih dolazi na tržnicu. Kako kaže glavni kupci su mu mladi ljudi s djecom koji već znaju da Petar ima svježe i kvalitetno voće, a koje je ne samo ukusno već i zdravo. On i supruga sami vode gospodarstvo, a pomaže im i sin s obitelji za kojeg se nada da će jednog dana preuzeti posao.

Mukotrpan je to posao, kaže Petar, ali isplati se, pogotovo kada je sezona i kada se proizvodi dobro prodaju na placu. Ima i svoje stalne kupce koji dobro znaju kvalitetu njegovih proizvoda, a to je, kaže Petar, najbolja reklama za domaće podravske proizvode.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Josipa Jagustin od ožujka do listopada na površini od 0,61 ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda: češnjak, luk, peršin, mahune, grašak, mrkva, rajčica, krumpir, krastavci, kopar, jagode, salata, blitva, špinat, celer, čičoka, grah, rotkva crna zimska, cikla, tikve razne, bob, feferoni, patlidžan, zelje, paprika,  matovilac, rotkvica, kukuruz, maline, kupine, aronija, šljiva, višnja, kruška, breskva, jabuka, marelica, dunja, orasi, grožđe, ribiz, kesten, borovnica, lješnjak, batat, trešnja, kokošja jaja, cvijeće rezano, brašno kukuruzno.