Marijine jagode prava poslastica Koprivničkog placa

Marijine jagode prava poslastica Koprivničkog placa

Marija Šijak iz Starigrada svježe ubrano povrće iz svojeg plastenika prodaje na koprivničkoj tržnici već 27 godina. Sin joj je velika podrška i pomoć u svakodnevnoj brizi o povrću. Marija sadi svoje povrće u 6 plastenika na imanju u Starigradu.

Svakodnevna briga o povrću u njezinim godinama jako je iscrpljujuća, ali je sve isplativo kada zna da kupcima prodaje domaće i svježe proizvode.

Na stolu 15 i 16, Marija je gotovo svakog dana, a kupcima je dobro poznata te se vraćaju godinama. Kaže kako je sada najveća potražnja za rajčicom i jagodama. Svježe proizvode nudi kupcima od proljeća do jeseni, a zimi dođe povremeno kako kaže ovisno o vremenu te prodaje kukuruznu krupicu.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Damir Šijak na površini od 23,930 m2 bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do studenog: jagode, rajčica, mladi luk, paprika, feferoni slatki i ljuti, krastavci, salata, rotkvica, breskva, marelica, šljiva, orah, kukuruz, trešnje, mrkva, peršin, celer, patlidžan, presadnice raznog povrća, kukuruzno brašno.