OPG Begović uz sezonsko voće i povrće zimi nudi izvrsnu slatku i ljutu papriku

OPG Begović uz sezonsko voće i povrće zimi nudi izvrsnu slatku i ljutu papriku

Josipa i Josip Begović iz Peščenika svoje svježe domaće proizvode nude na koprivničkoj tržnici već 8 godina. Kažu kako su s prodajom na tržnici krenuli sasvim slučajno kada je jedne godine ostalo puno graha pa su odlučili to prodati na placu i tako ostali.

U svakodnevnoj brizi o povrću pomaže im sin, a povremeno kako kaže Josipa uskače i šogorica. Tijekom ovih 8 godina, koliko se bave prodajom stekli su mnoštvo kupaca koji su prepoznali kvalitetu njihovih proizvoda te ih dobro poznaju na stolu broj 17.

Svoje proizvode prodaju i od doma, te nude mogućnost dostave.

Primarni proizvodi OPG-a Begović su grah i grašak no u ponudi se može naći mnoštvo sezonskog voća i povrća. Ove godine na prijedlog supruga Josipa, posadili su domaću rajčicu koja je jako tražena.

Na koprivničkoj tržnici ih se može naći i ljeti i zimi. Preko zime za njihovim stolom može se pronaći kiseli kupus te slatka i ljuta paprika. Josipa kaže kako je zadovoljna prodajom, što na tržnici, što kod kuće, voli raditi u vrtu i voditi brigu o voću i povrću.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Josip Begović na površini od 12,576 m2 bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do studenog: zelje, mahune, rajčica, češnjak, luk, kopar, tikve, grašak, grah niski, krumpir, jabuka, kruška, lješnjak, orah, trešnja, bućino ulje, feferoni mljeveni.