Anka i Mijo Popović već 40 godina sade domaće povrće u svojim plastenicima

Anka i Mijo Popović već 40 godina sade domaće povrće u svojim plastenicima

Anka i Mijo Popović vlasnici su OPG-a koji nudi svježe domaće proizvode na stolu broj 53, 85 i 86 na Gradskoj tržnici. Već 40-ak godina sade domaće povrće u svojim plastenicima i povrtnjacima u Herešinu. U svakodnevnoj brizi o povrću pomažu im snaha i unuci. Na njihovom stolu tokom cijele godine može se pronaći raznovrsno povrće. Anka kaže kako su već stekli mnoštvo stalnih kupaca koji su prepoznali kvalitetu njihovih proizvoda te im se godinama vjerno vraćaju.

Proizvode obitelji Popović možete naručiti i preuzeti u njihovom domu. Kažu kako najbolje prodaju grincek za juhu, a uz to nude svo sezonsko povrće. Ističu kako je ova godina znatno slabija zbog kiše te zbog toga imaju manje plodova. Anka kaže kako je rad u vrtu i briga o povrću iznimno naporna i zahtjeva puno vremena i brige, što je njima sve teže zbog godina te zato planiraju smanjiti proizvodnju kako bi zadržali kvalitetu proizvoda.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo da se OPG Mijo Popović na površini od 23.278m2 bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do studenog: luk, luk mladi, paprika, rajčica, celer list, kopar, peršin, mrkva, krastavci, salata, mahune, krumpir, blitva, patlidžan, tikvice razne, poriluk, češnjak, celer korijen, cikla, pastrnjak, feferoni ljuti i slatki, grašak, zelje rano, zelje kasno, rikola, grah mladi, grah kasni, brokula, karfiol, kelj, koraba, zelje crveno, repa bijela, repa crna, rotkva, hren, špinat, grožđe, kruške, trešnje, orasi.