Domaći ajvar obitelji Radiković na Gradskoj tržnici

Domaći ajvar obitelji Radiković na Gradskoj tržnici

OPG Djurdjica Radiković dio je koprivničke Gradske tržnice već 30-ak godina. Ivan i Djurdjica Radiković počeli su saditi povrće prvobitno zato što u tome uživaju i vole brinuti o voću i povrću. U početku su sadili za sebe, a zatim su krenuli saditi na većim površinama, kupili plastenike te tako odlučili započeti s prodajom na tržnici.

U početku su dolazili povremeno no u posljednjih 20 godina sve češće. Ivan kaže kako većinu poslova oko povrća obavljaju sami, a u pomoć im povremeno uskoče sinovi. Certificirani su proizvođači što znači da su njihovi proizvodi uvijek svježi i domaći. Na stolu obitelji Radiković može se pronaći raznovrsno povrće i voće, ajvar i hajdinska kaša od proljeća do jeseni, a zimi se kako kaže Ivan odmara i zemlja i oni. Svježe ubrani proizvodi mogu se kupiti i na kućnom pragu u Gorici.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Djurdjica Radiković na površini od 5 ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca travnja do studenog: krastavci, rajčica, salata, cvjetača, kelj, mahune, paprika, krumpir, dinje, trešnje, jabuke, brokula, patlidžan, kupus, domaća jaja, ajvar, presadnice povrća.