Zoran Krnjak uz svoj posao svaki slobodni trenutak provodi na Koprivničkom placu

Zoran Krnjak uz svoj posao svaki slobodni trenutak provodi na Koprivničkom placu

OPG Zoran Krnjak bavi se proizvodnjom povrća već 15 godina, a dio je koprivničke Gradske tržnice 5 godina. Zoran kaže kako su sa proizvodnjom krenuli u vrijeme krize, prvo su sadili krastavce i papriku za Podravku ali zbog slabe cijene industrijske proizvodnje odlučili su prodaju premjestiti na tržnicu. Na Gradskoj tržnici među prvim proizvodima koje su nudili kupcima bili su paprika, patlidžan, krastavci i salata. Svoje proizvodne sade u plastenicima u vlastitom vrtu u Sigecu. Smatraju da su u plastenicima bolji uvjeti te je time bolja i proizvodnja. U svakodnevnoj brizi i radu u plastenicima sudjeluju Zoran, supruga, sin, punica i tast.

Proizvodi obitelji Krnjak mogu se pronaći tijekom cijele godine na stolu broj 116. U siječnju sade krumpir, mladi luk, oko Uskrsa grašak, krastavce salatare, a na jesen zelenu salatu i luk.

Kažu kako je u proljeće najbolja prodaja mladog krumpira i mladog luka, na jesen salate, luka i mahuna, a preko zime salata, crvena paprika, grah, luk, češnjak i krumpir. OPG Zoran Krnjak certificirani su proizvođači što znači da su njihovi proizvodi domaći i kvalitetni, a to su prepoznali i njihovi vjerni kupci.

Planiraju proširiti OPG, pošto se kako kaže Zoran, njihov sin, nasljednik OPG-a našao u ratarskim kulturama te se više želi okrenuti sadnji pšenice, kukuruza i brizi o bikovima. Kaže Zoran kako se silom prilike našao u povrtlarstvu i prodaji povrća te na to gleda kao hobi, pa umjesto nogometa i ribolova svoje slobodno vrijeme provodi na tržnici.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Zoran Krnjak na površini od 0,23ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do studenog: grah, paprika, salata, rajčica, krastavci, kukuruz šećerac, blitva, špinat, krumpir, grašak, mahune, luk, bob, jagode, orah.

Skip to content