Kineski kupus na podravski način – i toga ima u Koprivnici na placu

Kineski kupus na podravski način – i toga ima u Koprivnici na placu

Katarina Orehovec iz Velikog Bukovca povrtlarstvom se bavi već tridesetak godina, a toliko godina već i dolazi na koprivnički plac. U sadnji i brizi za povrće pomaže joj kćer koja također s njom dolazi u Koprivnicu na tržnicu.

– Svaka je godina po sebi specifična i nikad se ne zna kako će neko povrće roditi. Recimo, ove godine zbog dovoljno vlage krumpir je odličan, a paprika već ne toliko. No, uživam u ovom poslu i lijepo mi je dolaziti na plac – veli Katarina.

Glavni proizvodi OPG-a Katarina Orehovec su krumpir, paprika i zelje, a kod nje smo pronašli i kineski kupus, nešto što se rijetko viđa u Koprivnici na placu.

– Kineski kupus ove smo godine prvi put posadili i mogu reći da je jako dobro rodio. Ljudi ga kupuju, primjećujem da znaju o čemu se radi, a zapravo se i ne razlikuje puno od našeg domaćeg kupusa. Mi kod kuće spremamo ga na salatu, no dobar je i za kuhanje – objasnila je Katarina.

Trenutno u ponudi imaju krumpir, rog papriku i zelje, a u ponudi je i češnjak te ljutika – luk kozjak.

– Kozjak je odličan za one s nešto osjetljivijom probavom jer je blaži i, kako se kaže, ne sjeda teško na želudac – veli Katarina.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Katarina Orehovec na površini od 8164 m² bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od ožujka do studenog: krastavci, rajčica, feferoni, salata, paprika, krumpir, cvjetača, kelj, grah, mahune, tikvice, brokula, luk, grašak, presadnice povrća.