OBAVIJEST KORISNICIMA – tumačenje uplatnica za odvoz otpada

OBAVIJEST KORISNICIMA – tumačenje uplatnica za odvoz otpada

Poštovani korisnici usluga Komunalca,

na Vaše su adrese stigle uplatnice za odvoz otpada za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine. Na svakoj uplatnici iznos je formiran na sljedeći način:

veličina kante koju koristite + jedan odvoz otpada mjesečno

Konkretno, to znači da za svaki mjesec plaćate jednaku akontaciju i ona se ne mijenja na uplatnicama koje dobivate na kućnu adresu za tri mjeseca unaprijed.

Osim tri akontacije, pojedini korisnici dobivaju i još jednu uplatnicu na kojoj je naveden dug po obračunu.

Na toj uplatnici sadržana je cijena svih dodatnih odvoza miješanog komunalnog otpada, odnosno onih odvoza koje ste imali povrh jednog koji je sadržan u cijeni akontacije. Ova uplatnica odnosi se na prethodno obračunsko razdoblje (prethodna tri mjeseca) i samo u slučaju ako ste miješani komunalni otpad predali dva ili tri puta u jednom mjesecu, odnosno više od jednom u mjesecu.

Iako se odvoz miješanog komunalnog otpada obavlja svakih dva tjedna, niste dužni svakog puta iznositi kantu ispred kuće, već samo jednom mjesečno ili kad napunite kantu.

Svaki odvoz miješanog komunalnog otpada iz Vašeg kućanstva je evidentiran jer svaka kanta ima čip koji se očita kod pražnjenja i na temelju očitanja izrađuje se obračun na kojem su prikazani točni datumi pražnjenja, a sukladno tome i uplatnice na kojima je naveden dug, odnosno iznos koji nije sadržan u akontaciji, a sadrži iznos dodatnih pražnjenja tijekom protekla tri mjeseca.

 

PRIMJER:

MJESEČNA AKONTACIJA ZA KANTU OD 120 LITARA (S ODVOZOM BIOOTPADA)

FIKSNI DIO (veličina kante 120 l)– 51,53 kn

VARIJABILNI DIO (1 odvoz) – 6,64 kn

UKUPNO – 58,17 kn

 

DUG PO OBRAČUNU ZA KANTU OD 120 LITARA (S ODVOZOM BIOOTPADA)

POJEDINAČNI DODATNI ODVOZ (u protekla 3 mjeseca) – 6,64 kn

UKUPNO – 6,64 kn x broj dodatnih odvoza

Kompletan cjenik usluga prikupljanja otpada pronađite OVDJE

 

Ako u kanti za miješani komunalni otpad nema dovoljno mjesta, višak otpada možete odložiti pokraj kante, i to isključivo u crnoj vreći za miješani komunalni otpad koju možete kupiti na blagajnama Komunalca. Ako otpad nije u navedenoj vreći, Komunalac ga neće odvesti. Cijena te vreće (120 litara) iznosi 13,56 kn, a u nju su uračunati i troškovi odvoza.

Naglašavamo da otpad kojeg stavljate u kante nije potrebno prethodno stavljati u navedene crne vreće.