Komunalac se uključio u akciju sadnje stabala ‘Zasadi stablo, ne budi panj’, s vrtićima i školama sadit će se voćke kod Bazena Cerine

Komunalac se uključio u akciju sadnje stabala ‘Zasadi stablo, ne budi panj’, s vrtićima i školama sadit će se voćke kod Bazena Cerine

Kolektivna sadnja stabala u Hrvatskoj pod nazivom ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ u koju se Komunalac uključio 2019. godine te posadio stotinjak različitih vrsta voćaka nastavlja se i ove godine. Tjedan kolektivne sadnje održava se ovog tjedna, od 1. do 7. ožujka, a kod Bazena Cerine posadit ćemo dvadesetak novih voćaka te tako proširiti voćnjak. I ove godine pod budnim okom Nataše Njegovec, inženjerke hortikulture, i zaposlenika Sektora zelenih površina, sadnice će posaditi polaznici koprivničkih vrtića Tratinčica, Igra i Smiješak, učenici osnovnih škola Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski te učenici COOR-a Podravsko sunce i Gimnazije Fran Galović.

U voćnjaku ćemo biti tri dana poštujući sve epidemiološke mjere, a naši mali i oni malo veći suradnici sadeći jabuke, kruške, breskve i lijeske naučit će ponešto o svakoj voćki, kako se i kada sadi, te što je sve potrebno biljci kako bi uspješno rasla i davala plodove.

Voćnjak će tijekom godine održavati zaposlenici Komunalca, a u godinama koje dolaze svi će građani moći ubirati ukusne plodove, zajedno s današnjim mališanima koji će moći ponosno reći da su upravo oni zasadili voćnjak. U suradnji sa školama i vrtićima u voćnjaku ćemo održavati tematske radionice, školu u prirodi i brojne druge aktivnosti u kojima će djeca učiti o živom svijetu oko sebe, ekologiji te načinima na koje svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti okoliša i zelenijoj budućnosti.

U sklopu voćnjaka napravit će se i kućica/sjenica od prirodnih i recikliranih materijala koja će također služiti kao primjer za učenje o tome kako se ponovnom upotrebom predmeta i recikliranjem smanjuje količina otpada te i na taj način čuvaju prirodni resursi koje, više nego ikad, treba čuvati i racionalno koristiti.