Komunalac s koprivničkim vrtićima započeo akciju ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

Komunalac s koprivničkim vrtićima započeo akciju ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

GKP Komunalac i ove se godine uključio u kolektivnu sadnju stabala pod nazivom ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ koja se provodi od 1. do 7. ožujka, dakle cijelog ovog tjedna. Službeno smo s akcijom započeli dana (srijeda) u 9 sati, a prvi su u voćnjaku pored Bazena Cerine svoje sadnice posadili mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica. U sadnji im se pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić te članovi Uprave Komunalca Nataša Tetec, Goran Međurečan i Dubravka Horvat koja je naglasila kako će voćnjak biti mjesto igre i učenja za sve generacije malih Koprivničanaca s kojima će se ovdje organizirati razne ekološke radionice, škola u prirodi i drugi edukativni sadržaji usmjereni prema zaštiti okoliša.

Nakon djece iz DV Tratinčica, u voćnjaku su svoje voćke sadili mališani iz Dječjeg vrtića Igra, a nakon njih i djeca iz Dječjeg vrtića Smiješak. Akciju ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ nastavljamo u četvrtak i petak s učenicima osnovnih škola, COOR-om Podravsko sunce i Gimnazijom Fran Galović.

Zahvaljujemo našim vjernim partnerima u ovoj i sličnim akcijama, posebno Podravki koja je mališane razveselila grickalicama i Lino Ladom, školama i vrtićima, i veselimo se što će ovaj voćnjak postati mjesto učenja, druženja i podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša.

U kampanji je do ove godine više od 23.000 sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60 tisuća stabala, a Komunalac se 2019. godine uključio u kampanju sadnjom voćnjaka kod Bazena Cerine kada je posađeno stotinjak sadnica.