Održana početna konferencije projekta   “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica”

Održana početna konferencije projekta “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica”

Dana 15.3.2021. ( ponedjeljak ) u Domu mladih, s početkom u 12.00 sati, održana je početna konferencija projekta “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica”

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

U sklopu projekta, kroz postupak javne nabave, nabavljena su dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada od poduzeća Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Vozila će se koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca.

Osim nabave komunalnih vozila, projekt uključuje i obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest građana o prikupljanju i obradi otpada, a samim time i o zaštiti okoliša.

Na konferenciji su kao govornici sudjelovali:

  • gospodin Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice,
  • gospođa Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca,
  • gospođa Robertina Zdjelar, voditeljica projekta, direktorica Sektora strateško planiranje, razvoj i EU projekti, Komunalac,
  • gospodin Saša Grubačević, tehnički koordinator projekta, direktor Sektora gospodarenja otpadom, Komunalac.

Projekt nabave najsuvremenijih komunalnih vozila, još jedan u nizu uspješnih projekata, ima za cilj povećanje efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u gradu Koprivnici i uključenim općinama, sukladno strategiji grada Koprivnice i poduzeća Komunalac d.o.o. Nakon prezentacije samog projekta, prisutnima se obratio i gospodin Željko Horvat, direktor poduzeća Tehnix d.o.o. koji je ukratko ukazao na važnost tehničkih prednosti nabavljenih vozila u samom sustavu gospodarenja otpadom i zaštiti okoliša.