Obilježen Međunarodni dan dječje knjige u suradnji s UNICEF-om i knjižnicom „Fran Galović“

Obilježen Međunarodni dan dječje knjige u suradnji s UNICEF-om i knjižnicom „Fran Galović“

Danas je u Dom mladih Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ obilježen Međunarodni dan dječje knjige. Likovne radove na temu priče „Čarapojedac“ pripremili su učenici 1.c razreda O.Š. „Antun Nemčić Gostovinski“ s učiteljicom Đurđicom Pošta.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, osim što kontinuirano promovira čitanje od najranije dobi, obilježava i Međunarodni dan dječje knjige u najvećoj mjeri izložbama, ali i programima za djecu. U ovogodišnje obilježavanje uključio se i UNICEF kao dugogodišnji partner.

Mirna Medaković, UNICEFova ambasadorica pripremila je priče Čarapojedac, Ivane Guljašević i Vera među knjigama, Davorke Premec koje su učenici popratili online putem velikog video zida. Nakon čitanja priče, učenici su sudjelovali u online kvizu kojeg je pripremila knjižnica „Fran Galović“.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY). Toga dana pokrenuta je i Nacionalna kampanja za poticanje čitanje naglas djeci od najranije dobi „Čitaj mi!“, koja ove godine slavi svoj 8.rođendan.

Na sljedećem linku pogledajte video UNICEFove ambasadorice Mirne Medaković

Čarapojedac