Obilježen Međunarodni dan dječje knjige u suradnji s UNICEF-om i knjižnicom „Fran Galović“

Obilježen Međunarodni dan dječje knjige u suradnji s UNICEF-om i knjižnicom „Fran Galović“

Danas je u Dom mladih Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ obilježen Međunarodni dan dječje knjige. Likovne radove na temu priče „Čarapojedac“ pripremili su učenici 1.c razreda O.Š. „Antun Nemčić Gostovinski“ s učiteljicom Đurđicom Pošta.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, osim što kontinuirano promovira čitanje od najranije dobi, obilježava i Međunarodni dan dječje knjige u najvećoj mjeri izložbama, ali i programima za djecu. U ovogodišnje obilježavanje uključio se i UNICEF kao dugogodišnji partner.

Mirna Medaković, UNICEFova ambasadorica pripremila je priče Čarapojedac, Ivane Guljašević i Vera među knjigama, Davorke Premec koje su učenici popratili online putem velikog video zida. Nakon čitanja priče, učenici su sudjelovali u online kvizu kojeg je pripremila knjižnica „Fran Galović“.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY). Toga dana pokrenuta je i Nacionalna kampanja za poticanje čitanje naglas djeci od najranije dobi „Čitaj mi!“, koja ove godine slavi svoj 8.rođendan.

Na sljedećem linku pogledajte video UNICEFove ambasadorice Mirne Medaković

Čarapojedac

 

 

Skip to content