Učenici sakupili 45 kilograma starih baterija

Učenici sakupili 45 kilograma starih baterija

Danas su reciklažno dvorište u Hrešinu posjetili učenici 1.c razreda O.Š. „Antun Nemčić Gostovinski“ s učiteljicom Đurđicom Pošta i ravnateljicom Gordanom Gazdić Buhanec koji su pritom donijeli 45 kilograma starih baterija koje su prikupljali tijekom školske godine.

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora objašnjen im je i prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada na reciklažnom dvorištu. Učenici su mogli vidjeti način odvajanja i prešanja otpada, vrste otpada koje se tamo odlažu te se uvjeriti kako je potrebno odvajati otpad u vlastitoj kući jer sav otpad nije smeće i može biti itekako koristan.

Objašnjen im je proces recikliranja korisnog otpada od početka do kraja i istaknuta važnost pojedinca u odgovornom odlaganju otpada u posebne spremnike na Zelenim otocima u našem gradu i okolici.

Učenicima se posjet Reciklažnom dvorištu svidio te su imali niz pitanja na koje su im stručnjaci iz sektora komunalnih usluga Komunalca sa zadovoljstvom odgovorili. Na kraju posjeta učenici su izveli kratki igrokaz na temu zaštite okoliša, a za sakupljenih 45 kilograma baterija Komunalac ih je nagradio majicama „Sreća bez smeća“.

Ovo je bio još jedan u nizu posjeta na kojem se educira građanstvo, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja najmlađih odgovornom ponašanju prema okolišu.

Posjet se odvijao uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka.