U organizaciji Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održana je manifestacija „Barbara – prikaz dostignuća“

U organizaciji Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održana je manifestacija „Barbara – prikaz dostignuća“

Danas je u Peterancu u organizaciji Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održana manifestacija „Barbara – prikaz dostignuća“ koja se provodi kao interno natjecanje unutar klubova i udruga s ciljem ulaganja u kvalitetan rad, praćenje razvoja i unaprjeđenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Natjecanje organiziraju članice HKSOI, a pokrovitelj je Hrvatski paraolimpijski odbor. Okupljene uzvanike su s radom Udruge i manifestacijom upoznale predsjednica Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ Valentina Kavur i tajnica Petra Čolig Šarić dok je samo natjecanje otvorio predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom, Zlatko Kavur. Svim sudionicima natjecanja podijeljena su priznanja koje je u ime Grada Koprivnice podijelio pročelnik Službe ureda gradonačelnika Grada Koprivnice, Dario Jembrek i u ime Komunalca, članica Uprave Dubravka Horvat.

U udruzi „Osmijeh“ trenutno se provodi program aktivnosti na konju „Jahanjem do osmijeha“ za 20-tak korisnika, u partnerstvu s Udrugom Latice i Udrugom volontera Podravke „Puls“, a koji je sufinanciran od strane Općine Peteranec, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Financijska podrška osigurana je i donacijama poslovnog sektora među kojima je i  Gradsko komunalno poduzeće Komunalac.

Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ jedina je specijalizirana udruga za provođenje terapije na konju na području Koprivničko-križevačke županije, a nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u bavljenju terapijskim jahanjem te inicijative udruga koje se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te inicijative njihovih roditelja.