Učenici OŠ Đuro Ester sadili stabla ispred škole

Učenici OŠ Đuro Ester sadili stabla ispred škole

Učenici OŠ Đuro Ester, odnosno polaznici Francuske grupe iz 4., 6. i 8. razreda sa svojom nastavnicom Tomislavom Kraljić posadili su ispred škole novo zelenilo koje će u narednim godinama krasiti okoliš škole. Uz pomoć zaposlenika zelenih površina u Komunalcu djeca su iskopala rupe, zasadila stabla te prihranila zemlju kompostom DomKo s Kompostane Herešin, a zasađeno je bilje primjereno rastu pored školske zgrade – dva crvenolisna javora i jedan klen. Učenici su smišljali i kreativna francuska imena koja bi mogla dati stablima, a zajedno su naučili nešto novo o sadnji stabala i očuvanju okoliša.

U tijeku je i sadnja stabala u ostalim dijelovima grada. Tako je ovog tjedna u Ulici Mije Šimeka posađen drvored od 26 novih stabala – 6 stupolikih mjehurica, 6 crvenolisnih šljiva i 14 stupolikih grabova.

U Križevačkoj ulici i dalje je u tijeku sadnja novih stabala na mjestima gdje su uklonjena stara, a posađeno je i jedno zaista impozantno stablo – sekvoja. Vrijeme će pokazati hoće li narasti veliko kao stabla sekvoje u istoimenom američkom nacionalnom parku.